2014. január 22., szerda

Virsligulyás

Úgyis mondhatnám, hogy krumplipaprikás vagy paprikás krumpli virslivel. De valahogy a virsligulyás elnevezés alapján hamarabb megkívánom ezt az ételt. :)
Persze, szerintem nekem ez is frissen ízlik a legjobban. *-*

Elkészítése

A felaprózott vöröshagymát kevés margarinon megfonnyasztjuk, majd megszórjuk piros paprikával. Összekeverjük, beletesszük a felkockázott krumplit és ismételten keverünk rajta egyet. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Ha felforrt, sóval, borssal, delikáttal, piros arannyal, Erős Pistával és (házi) paradicsomlével ízesítjük. (Főleg nyáron, de akár télen is kockázhatunk bele paradicsomot és zöldpaprikát.)
Amikor már félig puha a krumpli, hozzáadjuk a felkarikázott virslit. Az egészet puhára főzzük.

Hozzávalók (2 adaghoz):
2 dkg margarin (vagy más zsiradék)
1 vöröshagyma
2 kk. piros paprika
2-3 dl víz
1 pár virsli
3 nagyobbacska krumpli (kb. 50 dkg)
só, bors, delikát ízlés szerint
2 kk. csemege piros arany
1/2 kk. Erős Pista
2 ek. (házi) paradicsomlé
(1-1 kisebb zöldpaprika, paradicsom)


1 megjegyzés: