2014. november 29., szombat

Csokonai Étterem - Szülinapozás

27 éves lettem én (11.23.). :) Szörnyen hangzik számomra. :( Ez a szám nem tetszik. De ha összeadom a számjegyeket, akkor legalább kijön a kedvenc számom. Szóval csak megbékélek vele valahogy. Amíg sokan fiatalabbnak néznek a koromnál... addig annyira nem kesergek. :) Annak ellenére, hogy nem vártam ezt a napot, mégis szépen megünnepeltük a Csokonai Étteremben, Debrecenben. Anyával és párommal. :)
Szülinaposoknak ingyen vacsora járt. :) De ennek árában szépen rendeltem előételt és koktélt... Egyszer 27 éves az ember lánya, illik rendesen megünnepelni. :) Kaptunk még ajándékba desszertet és pezsgőt is.
Isteni finom ételeket ettünk. Most is lecsúszna egy-két olyan ínycsiklandozó falat. Pedig először a hajdúszoboszlói Nelson Étterembe szerettem volna menni, de mivel volt ez az "ünnepi akció", így maradtunk Debrecenben. De a Nelsonban is fogunk enni egyszer, az fix. :)
Most viszont megmutatom, hogy mit ettünk és ittunk a Csokonaiban:

Marhahúsleves zöldségszalmával, házi csigatésztával






Sajnos, az étterem honlapján nem találtam frissített étlapot. Az ételek pontos neveit pedig elfelejtettem. :(
Az előétel kolbászból, sonkából és zöldségekből állt. Pirítóst kértünk hozzá.
Az egyik húsos étel sonkával, sajttal és májjal volt megtöltve. A másik húsos ételen sonka, kacsamáj és alma volt, valamint édeskés öntet volt rajta.
Egy kávés koktél és egy mojitot kóstoltunk még.

Köszönöm az estét! :)

2014. november 15., szombat

Gyümölcsökkel az egészségért

Nemcsak a salátát szeretem, de egyes déli gyümölcsöket is. Így hát ma narancsot és ananászt is ettem. :)



Hummusz

Nem először készítem ezt a közel-keleti kenyérre kenhető finomságot. Pár évvel ezelőtt próbálkoztam vele először, de akkor valami miatt nem ízlett. Lehet kihagytam valamit, vagy az állaga nem volt jó... Nem tudom. De nyáron végre eltaláltam, hogy is lesz ez jó. Most Nektek is megmutatom. :)

Elkészítése

A csicseriborsót leszűröm és botmixerrel pürésítem. Hozzákeverem a tahinit*, olívaolajat, citromlevet, keveset a csicseriborsó levéből, zúzott fokhagymát. Sóval, borssal és köménnyel ízesítem.

Hozzávalók:

1 üveg csicseriborsó
4 ek. a levéből
4-5 ek. tahini
2 ek. olívaolaj
1/2 citrom leve
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só, bors, őrölt kömény

Kenyérre kenve, zöldségekkel fogyasztjuk. Akár egy kevés pirospaprikával is megszórhatjuk. Biztos, nem rontja el. :)

*Ezt megelőzően szezámmagot használtam a tahini helyett. Kissé megpirítottam serpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül és szintén összeturmixoltam.



Facebook-on is követhetitek az Ízek és utazásokat: ITT :)

Csirkemell kéksajtos golyóval és mozzarellás salátával

Anya tegnap vacsorára sajtgolyókkal és csirkemellel várt. Mára is maradt belőle, így készítettem hozzá egy gyors salátát. Azért gyors, mert bolti, előre összedarabolt zöldségekből készült, de még így is finom. :) A golyócskák is előre gyártottak, de attól még finomak. Pedig egyre inkább az egészséges ételek hívének kellene, hogy legyek... De hát a már korábban megvásárolt finomságot is el kellett fogyasztani. ;)

Elkészítése

A csirkemellet felszeleteljük. Sóval, borssal, delikáttal fűszerezzük és kevés olívaolajban megsütjük.
A kéksajtos golyókat szintén olajban megsütjük. (Ehhez sima olaj is jó.)
A salátához a vegyes salátát, rukkolát, feldarabolt póréhagymát és kevés, felkockázott mozzarella sajtot összekevertem. Olívával, tárkonyos ecettel, sóval és borssal ízesítettem.

Hozzávalók (Mennyiség tetszés és ízlés szerint variálható.):
csirkemell
só, bors, delikát
olívaolaj

kéksajtos golyók

vegyes saláta
rukkola
póréhagyma
mozzarella
só, bors
tárkonyos ecet
olívaolaj


2014. november 1., szombat

Lájkolom a Yogo Like-ot

A joghurtfagyi őrülete úgy tűnik, kis hazánkba is elért. Ezt a nyalánkságot korábban csak Amerikában dolgozó babysitterek blogjain láttam. Csorgott is a nyálam rendesen, pedig hamarabb választok chipset, mint édességet, ha nasiról van szó. Ma már nálunk is 2 helyen fogyaszthatjuk a frozen yogurt-ot: Budapesten a Camponaban ééééééés a Debrecenben a Fórumban. :)
Nem olcsó mulatság egy ilyen fagyi, de annál finomabb. Egyszer mindenképpen megéri kipróbálni, de azért többször sem káros. :) 320Ft/10 dkg (arany)áron mérik.
Ide kattintva találjátok meg a honlapját, itt pedig facebook-on lehet lájkolni az üzletet.
Magadnak állítod össze ezt a desszertet. A "bolt" oldalán is ki van írva az útmutató. Választasz egy krémet, majd teszel rá mindenféle cukorkát, gyümölcsöt stb, végül nyakon öntöd valamilyen ízesített öntettel és hamm, megeszed. :)
Ha egy kicsit is szereted az édességet és nem félsz a kalóriáktól, akkor kóstold meg Te is a joghurtfagyit! :)
Mindössze annyi hiányosságot véltem felfedezni, hogy nem tartozik az üzlethez asztal és szék. :( Bár a Fórumban vannak fotelek, így mi ott kanalaztuk be a fagyinkat. Fotózásra nem a legalkalmasabb hely volt, de azért megörökítettem az első frozen yogurt-unkat. :)