2015. április 4., szombat

Szárzelleres banánturmix

A munkatársaim az egészség útjára lépve egyre több zöldséget, gyümölcsöt és gyógyteát fogyasztanak. Így nekem is nagyobb kedvem van az ilyen ételekhez.
Én is használtam már szárzellert. Fel is kerültek a receptek a blogba. Akkor tévesen zellerszárnak írtam. Itt találhatók, hogy miket készítettem belőle:

1. Penne zöldséges mártással
2. Zöld saláta
3. Lilahagymás zöldségkrém

Munkatársam viszont nyers szárzellerrel kínált. Óvatosan, de egy banánkarikával megkóstoltam és úgy nagyon finom. Azóta magamnak is készítek ilyen egészségtálat. Sőt az Ízek és érzések legújabb számában még egy turmixot is találtam. Nagyon finom lett!

A szárzeller egyébként alacsony kalóriatartalmú, méregtelenítésekhez kiváló magas az ásványi anyag - és vitamintartalma.

Bátran kóstoljátok meg Ti is!

A banánt és szárzellert felkarikázzuk, összeturmixoljuk. Citrom kifacsart levével ízesítjük és vízzel hígítjuk.