2014. december 24., szerda

Boldog Karácsonyt!

Szeretetteljes, békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok Mindenkinek!


"Kívánd, hogy mindaz, amit ma éjjel gondoltál,
ugyanúgy igaz legyen holnap s holnapután!
Kívánj igazi ünnepet, kívánj igazabb életet,
békés Karácsonyt mindenkinek!"




2014. november 29., szombat

Csokonai Étterem - Szülinapozás

27 éves lettem én (11.23.). :) Szörnyen hangzik számomra. :( Ez a szám nem tetszik. De ha összeadom a számjegyeket, akkor legalább kijön a kedvenc számom. Szóval csak megbékélek vele valahogy. Amíg sokan fiatalabbnak néznek a koromnál... addig annyira nem kesergek. :) Annak ellenére, hogy nem vártam ezt a napot, mégis szépen megünnepeltük a Csokonai Étteremben, Debrecenben. Anyával és párommal. :)
Szülinaposoknak ingyen vacsora járt. :) De ennek árában szépen rendeltem előételt és koktélt... Egyszer 27 éves az ember lánya, illik rendesen megünnepelni. :) Kaptunk még ajándékba desszertet és pezsgőt is.
Isteni finom ételeket ettünk. Most is lecsúszna egy-két olyan ínycsiklandozó falat. Pedig először a hajdúszoboszlói Nelson Étterembe szerettem volna menni, de mivel volt ez az "ünnepi akció", így maradtunk Debrecenben. De a Nelsonban is fogunk enni egyszer, az fix. :)
Most viszont megmutatom, hogy mit ettünk és ittunk a Csokonaiban:

Marhahúsleves zöldségszalmával, házi csigatésztával






Sajnos, az étterem honlapján nem találtam frissített étlapot. Az ételek pontos neveit pedig elfelejtettem. :(
Az előétel kolbászból, sonkából és zöldségekből állt. Pirítóst kértünk hozzá.
Az egyik húsos étel sonkával, sajttal és májjal volt megtöltve. A másik húsos ételen sonka, kacsamáj és alma volt, valamint édeskés öntet volt rajta.
Egy kávés koktél és egy mojitot kóstoltunk még.

Köszönöm az estét! :)

2014. november 15., szombat

Gyümölcsökkel az egészségért

Nemcsak a salátát szeretem, de egyes déli gyümölcsöket is. Így hát ma narancsot és ananászt is ettem. :)



Hummusz

Nem először készítem ezt a közel-keleti kenyérre kenhető finomságot. Pár évvel ezelőtt próbálkoztam vele először, de akkor valami miatt nem ízlett. Lehet kihagytam valamit, vagy az állaga nem volt jó... Nem tudom. De nyáron végre eltaláltam, hogy is lesz ez jó. Most Nektek is megmutatom. :)

Elkészítése

A csicseriborsót leszűröm és botmixerrel pürésítem. Hozzákeverem a tahinit*, olívaolajat, citromlevet, keveset a csicseriborsó levéből, zúzott fokhagymát. Sóval, borssal és köménnyel ízesítem.

Hozzávalók:

1 üveg csicseriborsó
4 ek. a levéből
4-5 ek. tahini
2 ek. olívaolaj
1/2 citrom leve
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só, bors, őrölt kömény

Kenyérre kenve, zöldségekkel fogyasztjuk. Akár egy kevés pirospaprikával is megszórhatjuk. Biztos, nem rontja el. :)

*Ezt megelőzően szezámmagot használtam a tahini helyett. Kissé megpirítottam serpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül és szintén összeturmixoltam.



Facebook-on is követhetitek az Ízek és utazásokat: ITT :)

Csirkemell kéksajtos golyóval és mozzarellás salátával

Anya tegnap vacsorára sajtgolyókkal és csirkemellel várt. Mára is maradt belőle, így készítettem hozzá egy gyors salátát. Azért gyors, mert bolti, előre összedarabolt zöldségekből készült, de még így is finom. :) A golyócskák is előre gyártottak, de attól még finomak. Pedig egyre inkább az egészséges ételek hívének kellene, hogy legyek... De hát a már korábban megvásárolt finomságot is el kellett fogyasztani. ;)

Elkészítése

A csirkemellet felszeleteljük. Sóval, borssal, delikáttal fűszerezzük és kevés olívaolajban megsütjük.
A kéksajtos golyókat szintén olajban megsütjük. (Ehhez sima olaj is jó.)
A salátához a vegyes salátát, rukkolát, feldarabolt póréhagymát és kevés, felkockázott mozzarella sajtot összekevertem. Olívával, tárkonyos ecettel, sóval és borssal ízesítettem.

Hozzávalók (Mennyiség tetszés és ízlés szerint variálható.):
csirkemell
só, bors, delikát
olívaolaj

kéksajtos golyók

vegyes saláta
rukkola
póréhagyma
mozzarella
só, bors
tárkonyos ecet
olívaolaj


2014. november 1., szombat

Lájkolom a Yogo Like-ot

A joghurtfagyi őrülete úgy tűnik, kis hazánkba is elért. Ezt a nyalánkságot korábban csak Amerikában dolgozó babysitterek blogjain láttam. Csorgott is a nyálam rendesen, pedig hamarabb választok chipset, mint édességet, ha nasiról van szó. Ma már nálunk is 2 helyen fogyaszthatjuk a frozen yogurt-ot: Budapesten a Camponaban ééééééés a Debrecenben a Fórumban. :)
Nem olcsó mulatság egy ilyen fagyi, de annál finomabb. Egyszer mindenképpen megéri kipróbálni, de azért többször sem káros. :) 320Ft/10 dkg (arany)áron mérik.
Ide kattintva találjátok meg a honlapját, itt pedig facebook-on lehet lájkolni az üzletet.
Magadnak állítod össze ezt a desszertet. A "bolt" oldalán is ki van írva az útmutató. Választasz egy krémet, majd teszel rá mindenféle cukorkát, gyümölcsöt stb, végül nyakon öntöd valamilyen ízesített öntettel és hamm, megeszed. :)
Ha egy kicsit is szereted az édességet és nem félsz a kalóriáktól, akkor kóstold meg Te is a joghurtfagyit! :)
Mindössze annyi hiányosságot véltem felfedezni, hogy nem tartozik az üzlethez asztal és szék. :( Bár a Fórumban vannak fotelek, így mi ott kanalaztuk be a fagyinkat. Fotózásra nem a legalkalmasabb hely volt, de azért megörökítettem az első frozen yogurt-unkat. :)









2014. október 9., csütörtök

Az utazás

"Az utazás nem arról szól, hogy mit nézünk meg, hanem inkább arról, amit közben átélünk." (Nicholas Sparks)

Sozopol, Bulgária (2014)
Idén nyáron is nagyszerű bulgáriai nyaralásban volt részünk. Az idézetnek valamilyen szinten igazat adok. Nemcsak a látottakra emlékszem, hanem mindenre, amit a szívemmel, lelkemmel, szellememmel átéltem. Ezek az érzések ébresztik fel a vágyat egy újabb utazás iránt... Szavakba nem lehet önteni, amit néha érzek. Csak csomagolnék és mennék. Legfőképpen meleg helyre, tengerhez. Bár úszni nem tudok, de mégis szabadsággal, boldogsággal tölt el a tenger... Újra és újra látni akarom. Feltöltődök mellette. De szívesen mennék hegyre, völgybe, tópartra, nagyvárosba... A felfedezés, az újdonság varázsa, az utazás adta érzések, amik után sűrűn vágyakozom. :)
Még nem telt el ez az év, de már most szerencsésnek mondhatom magam. Jártam idén Franciaországban, Bulgáriában és két alkalommal wellness hétvégén is voltunk. Remélhetőleg, egy adventi kirándulásra sikerül még elmenni külföldre. :) De jó lenne teázgatni, puncsot inni a pesti és debreceni adventi vásárban is. :)
A bulgáriai nyaralás beszámolója késve, de meg fog érkezni képekkel fűszerezve.
Lélekben már 2015-ben nyaralok egy gyönyörű szigeten... Ha nagyon-nagyon kívánom, valóra válik az álmom? *-*

2014. október 7., kedd

Gyümölcsturmix

Még nyáron készítettem ezt a gyümölcsös finomságot. Kimondott recept nincs is rá, egyszerűen csak turmixoljuk össze a megtisztított, feldarabolt gyümölcsöket, majd hígítsuk egy kis ásványvízzel. Frissítő, de akár laktató egészséges fogás. :)

Én szedret barackkal, illetve banánt barackkal turmixoltam össze. Már nem is tudom, melyik ízlett jobban. :)




2014. október 5., vasárnap

Mirinda szelet

Nagy örömmel töltött el az újbóli alkotás. :) Pláne, hogy jól is sikerült a desszert. Párom kívánságára mirinda szeletet sütöttem. Pontosabban közös munkánk gyümölcse ez az édesség. :)
Mindketten ettünk már ilyet, de még sosem készítettünk. Így elsőre igazán finom lett, pedig én nagyon féltem tőle. Pedig nem kellett volna. :)

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját porcukorral habosra keverjük és a fehérjét is kemény habbá verjük. (Habverő segítségével mindkettőt. De a sárgáját először fakanállal kevertem össze a porcukorral)
A lisztet összekeverjük a sütőporral és kakaóporral.
A cukros tojássárgájához lazán hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket, jól összekeverjük, végül beletesszük az olajat és azzal is átkeverjük.
Sütőpapírral, vagy zsírral kikent és liszttel megszórt tepsibe tesszük a masszát és 5 percen át 180 fokos előmelegített sütőben sütjük, majd további 15-18 percig kb. 160 fokon.
Míg sül a tészta, elkészítjük a túrókrémet: Kissé olvasztott margarint habosra keverünk porcukorral. Majd belekeverjük a túrót és a citrom lereszelt héját.
A tésztát hűlni hagyjuk, és a túrókrém után elkészítjük a mirindás krémet. A cukrot, pudingport simára keverjük a mirindával. Közepes lángon sűrű krémállagúra főzzük.
A kihűlt tésztát bekenjük a túrókrémmel, majd erre ráöntjük a kissé kihűlt, de még meleg mirindás krémet, amit szépen (?) elegyengetünk a tetején.

Hozzávalók:

Tésztához:
10 tojás
10 ek. liszt
1 csomag sütőpor
10 ek. porcukor
3,5 ek. kakó
1,5 dl olaj

Túrókrémhez:
50 dkg túró
20 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 citrom lereszelt héja

Mirindás krémhez:
7 dl mirinda
2 csomag vaníliás pudingpor
2 ek. cukor




2014. október 1., szerda

Kutyám emlékére

Ez egy szomorú bejegyzés lesz. Itt is szeretnék emléket állítani drága kutyámnak, akit pár napja veszítettem el. Óriási veszteséget érzek, és nagyon fáj a szívem, hogy többé már nem ölelhetem őt. Könnybe lábad a szemem, ha rá gondolok. Az eszem is alig érti meg, hogy már nem lehet velem, de a szívem egyáltalán nem tudja elfogadni, hogy már a kutyamennyországban van.
Bár nem csak az én kutyám volt, de a legnagyobb szeretetet adtam neki, ami tőlem telt. Remélem, ezt ő is érezte. Emlékét örökké megőrzöm, nemcsak képeken, hanem a szívemben, lelkemben is. Nincs is a kutyáknál odaadóbb, hűségesebb társ. Ők feltétel nélkül szeretnek. Ezt nem tudják sajnos az emberek...

Milike

Ő volt az én kis hegyi patakom, angyalbögyörőm, Milkám, drágaságom, a világ legszebb pincsije, még ha nem is pincsi. Kis picike kesztyű volt, amikor elhoztuk és beköltözött Mamáékhoz. Még a lépcsőn is alig tudott felmászni. Aztán szépen cseperedett a sok szeretettől és finom falattól, amit kapott. Mindig ott volt a lábunk nyomában. Vagy épp előttünk szaladt, vagy utánunk, de olyan is volt, hogy egy picit a lábacskájára léptünk, mert annyira ott akart lenni, ahol mi. Többnyire az udvaron belül töltötte az idejét. Kivéve, amikor kiszökött az utcára. De nagyon gyorsan beinvitáltuk mindig a biztonságos területre. :) Volt neki sípolós gumicsirkéje, de az igazi tyúkokat is ugatta és a macskákat is kergette. Az egereknek sem volt menekvése, mert jó kis orrával kiszagolta őket, és hangos ugatással adta papa tudtára, hogy egér van, le kell ütni. Papa pedig ment a bottal és lecsapta az egereket.
Mindenhol ott volt Milike, mindenben segített nekünk. Ott volt a kopasztásnál, ott volt a locsolásnál. Mindig követett valakit. Ha épp ülve csináltunk valamit, akkor odakuporodott a szék alá és elszunnyadt. Tudta, hogy szeretetben és biztonságban van. Csak a szaladgáló macskák, vagy a szomszédban ugató kutyák zavarták meg kis nyugalmát. :)
Ő egy igazi kis városi, udvaron nevelkedett kutya volt. De ügyeltünk azért az ápolására is. Levágtuk a koloncát és egy fehér lavorban nyáron többször megfürdettük. Felfrissült mindig és utána meg is hempergett a porban. :)
Sajnos, pincsikre jellemző módon elég sokszor elővette epilepsziás-féle roham. De mindig talpra állt. Egy-egy rosszullétnél mindig nagyon megijedtem, féltettem a kis drágámat. Kértem a jó Istent, hogy gyógyítsa őt meg és nagyon sokáig maradjon velünk a mi kiskutyánk. A jó Isten meghallgatta az imámat. Bár a rohamok nem múltak el véglegesen, de a mi drága Milikénk több mint 13 évig velünk volt. Sajnos az utóbbi hónapokban rohamosan romlott az állapota. Elöregedett a kis szervezete. Órákon át aludt, alig tudott menni, enni, inni, már nem ismert meg egyikőnket se. Több tanakodás után családilag úgy döntöttünk, hogy kérjük az állatorvos segítségét, hogy ne szenvedjen tovább a hűséges ebünk. Nagyon sajnálom, hogy így kellett tennünk, de nem kívánhattuk, hogy tovább éljen így. Hisz' ez már nem volt élet számára, és nekünk se volt jó így látni őt. 
Elbúcsúztam tőle az elmúlt szombaton, amikor otthon voltam. Elmondtam neki, hogy mindig nagyon szeretni fogom és örökké emlékezni fogok rá. Megsimogattam, sírtam és még egy utolsó fényképet csináltam róla.
Az állatorvos hétfőn segített neki elutazni, örök álomra térni. Papa pedig eltemette a család kedvencét. Ha haza megyek, virágot viszek a sírjára és mindig a legnagyobb szeretettel emlékezek rá!

Nyári kép, öregecske ősz kutyámról. <3
"A legfőbb oka annak, hogy a kutyák ilyen rövid ideig élnek, az emberi faj iránti könyörületességben gyökerezik. Hisz mennyit szenvedünk egy kutya elvesztése iránt érzett fájdalmunkban tíz vagy tizenkét évnyi ismeretség után... Képzeljük el, mit éreznénk, ha kétszer ennyi idő után vesztenénk el őket."


2014. augusztus 17., vasárnap

Feketeerdei sonkás-kék sajtos szendvics

Most ettem először feketeerdei sonkát. Nem a legolcsóbb sonka, de nagyon finom. Egyszer megéri megkóstolni. :) Tökmagos zsemléből szendvicset készítettem és zöldségek mellett a kedvenc sajtommal gazdagítottam.
Vajjal megkentem a zsemlét, 2 sonka szeletet tettem bele, valamint kéksajtot, paprikát, lila hagymát, paradicsomot. Nagyon laktató volt reggelire. :)




Minestrone leves

Pár évvel ezelőtt nyertem egy ebédet az egyik debreceni gyorsétterembe facebook-os játékon keresztül. Akkor kóstoltam először a minestrone levest. Azóta csak szemezgettem vele. De most annyira megtetszett egy képen, hogy nekem is el kellett készítenem. :) Több receptbe beleolvastam. Nem tudom, hogy az eredeti verzió pontosan milyen is, de az enyém is jól sikerült most. :) Fogadjátok szeretettel!

Elkészítése

A hagymát felaprózzuk, majd kevés zsíron megdinszteljük. Rátesszük a paradicsompürét, és a vékony kis kockákra/darabkákra vágott sárgarépát, fehérrépát, cukkinit, paradicsomot, felkarikázott fokhagymát, zöldborsót, majd felöntjük vízzel. Ha forrni kezd, ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval. Amikor puhulnak a zöldségek, beletesszük a lecsorgatott fehérbabot és tésztát. Az egészet puhára főzzük.

Hozzávalók:
2-3 ek. zsír
1/2 fej vöröshagyma
1 kis doboz paradicsompüré
1 sárgarépa
1 fehérrépa
1/2 cukkini (kisebbnek a fele)
2 kisebb paradicsom
2 gerezd fokhagyma
5 dkg zöldborsó
3-4 ek. fehérbab (konzervből)
2 marék orsó tészta
só, bors
bazsalikom, oregánó



2014. augusztus 16., szombat

Pink és zöldbanános mojito

A pink, vagy inkább piros mojitot a gyopárosfürdői strandon ittam. A zöldbanánosat pedig a debreceni újjáépített Békás tónál. :) 



Kéksajtos paradicsomos saláta

Hosszas kihagyás után egy mini recepttel jelentkezem. Munkahelyen dobtam össze ezt a salátát az ebédhez. :)

A koktélparadicsomot kétfelé vágjuk, a sajtot felkockázzuk, majd megszórjuk oregánóval. Egyszerű, de finom.


2014. június 25., szerda

Mustáros csirkemell mustáros zöldbabbal

Egy Kiskegyedes receptet alapul véve készült ez az étel. Hasonló zöldbabos recept már van a blogon, ami emlékeim szerint szintén a Kiskegyedből való. Ide kattintva megtaláljátok.
Nem teljesen a recept szerint készítettem a tegnapi vacsorát, de hasonlóan hozzá. Így is finom lett. :)

Elkészítése

A csirkemellet felszeleteljük, majd sóval, borssal, magyaros fűszerkeverékkel fűszerezzük és kevés olajjal összekeverjük. Egy mélyebb, fedeles serpenyőben mindkét oldalán fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük vízzel és fedő alatt puhára pároljuk. Párolás közben megforgatjuk egyszer és kevés mustárral ízesítjük még. Majd a fedőt levéve mindkét oldalán sütjük kicsit, hagyjuk, hogy a víz nagy része elpárologjon. 

A hagymát felaprózzuk és olajon megdinszteljük. Mustárral, mézzel, morzsolt tárkonnyal, sóval és borssal ízesítjük. Beletesszük a zöldbabot, picike vizet öntünk alá és néhány perc alatt készre pároljuk. (Házi zöldbab "befőttet" használtam.)

Egy nem túlságosan megpuhult rizs volt még mellé. :)

Hozzávalók:
nagyobb csirkemell
só, bors, magyaros fűszerkeverék
2-3 ek. olaj
2-3 dl víz
2 tk. mustár

20-25 dkg zöldbab
1 közepes fej vöröshagyma
1-2 ek. olaj
2 tk. mustár
1 ek. méz
1-2 csipet tárkony
só, bors



2014. június 20., péntek

Tésztasaláta

Most egy újabb, hidegen fogyasztható tésztasalátát készítettem. Ide kattintva még egy hasonlót találtok.
Konkrét mennyiséget nem írok. Ízlés szerint rakhatunk belőle a hozzávalókból, illetve attól függően, hogy hány főre készítjük.

Elkészítése

A kifőtt tésztát majonézzel, mustárral és natúr joghurttal összekeverjük. Felkarikázott savanyú uborkát, felkockázott füstölt sajtot és parizert teszünk bele. Hidegen tálaljuk.

Hozzávalók:
tészta
majonéz
mustár
natúr joghurt
savanyú uborka
füstölt sajt
parizer


2014. június 19., csütörtök

Serpenyős cukkini

Kevés olívaolajon, sóval ízesítve serpenyőben megpirítottam a felkarikázott cukkinit. Finom így is, de grillsütőben sütve még jobb. Minimális olajat tettem bele, és mégis megszívta magát. De azért továbbra is kedvenc a cukkini. :)




2014. június 11., szerda

Naplemente

Megtalálni a szépséget a mindennapokban. Örülni az apróságoknak, értékelni a természet adta szépségeket. 
Élőben még szebb, a fénykép nem adja teljesen vissza azt a csodálatos naplementét, ami a Holt-Körösnél szokott lenni Szarvason. :)




2014. június 10., kedd

Blogszülinapi játékom nyertese

Még mindig várom a nyertes jelentkezését. Kérlek, küldd el az e-mail címemre a postázási címed! Szerda éjfélig várok. Ha nem jelentkezik a nyertes, akkor újra sorsolunk. Remélem, megértetek. :) 

2014. június 5., csütörtök

"Nemzetközi ízek versenye" blogszülinapi játék összefoglalója és sorsolás

Ez a nap is eljött, sőt el is múlt. A blogom 3 éves lett. :) Bár változó intenzitással írom, de attól még mindig nagyon szeretem. Ha majd egyszer lesz egy saját tűzhelyem... Akkor biztos, többet fogok sütni-főzni. Nem úgy, mint az albis nem jóban. :( 
Bár sokszor úgy tűnik, hogy csak magamnak írom. Talán egyszer eljön az a nap is, amikor mások is fogják szeretni. De amíg kedvem és időm engedi, én fogom írni. A kirándulásokról meg pláne jó összefoglalót írni, mert úgy könnyebb felidézni és másoknak információval szolgálni a tapasztalatokról. 
Az első szülinapi játékra viszonylag sokan jelentkeztek anno. 2. szülinapi játék nem volt. Most csak 4 ember tetszését nyerte el a játék. Így közülük kerül ki a nyertes. De először jöjjenek a receptek, amivel jelentkeztek a játékosok. :)

Éva a Takarékos konyha blog írója gőzön főtt gombóccal jelentkezett a játékra. 

Gőzön főtt gombóc
LillaMegfőzlek blog írója kókusztejszínes-ananászos sült karaj csíkokkal indult a versenyen.

Kókusztejszínes-ananászos sült karaj csíkok spagettivel
Süni Süni Süti blog írója kedvenc országom lencselevesével jelentkezett.

Görög lencseleves
KonyhavirtuózKonyhavirtuóz blog írója pedig mogyorószószos harcsát készített rizzsel.

Mogyorószószos harcsa rizzsel

Köszönöm szépen Nektek a jelentkezést, a recepteket! Örülök, hogy játszottatok. Remélem, máskor is velem tartatok! :) 

Képzeletbeli dobpergés után pedig következzen a nyertes!

.
.
.
.
.
A nyertes pedig nem más, mint:




Gratulálok! Kérlek, küldd el a postázási címed az e-mail címemre, hogy elküldhessem a nyereményt! :)


2014. május 30., péntek

Eper-banán saláta

Epres-banános gyümölcssaláta:
Az epret és a banánt feldaraboltam, és bűnbeesésként megcukroztam. Isteni gyümölcsös desszert. :)


2014. május 29., csütörtök

Blogszülinapi játék szombatig

Szombat éjfélig még tudtok játszani a Nemzetközi ízek versenye játékon. Várom a jelentkezéseket, recepteket! :) Szeretném, ha betartanánk a játék összes pontját. Köszönöm az eddigi jelentkezéseket és recepteket. :)


2014. május 24., szombat

Zöldséges reszelt tésztaleves 2.

Mélyhűtő ürítés miatt újra ilyet készítettem. Most zöldborsóval is gazdagítottam. A receptet ITT megtaláljátok.


2014. május 23., péntek

Blogszülinapi játék az Ízutazáson!

A 3. blogszülinap alkalmából meghirdetett játékra szeretettel várom receptjeiteket! :) 

A játék leírását megtaláljátok a következő oldalon: http://izutazas.blogspot.hu/2014/05/nemzetkozi-izek-versenye-jatek.html

A nyereményt pedig itt láthatjátok: http://izutazas.blogspot.hu/2014/05/blogszulinapi-jatekom-nyeremenye.html

2014. május 20., kedd

Hajdinás-rizses lecsó

Talán nem ez a recept a legjobb rá, de szeretném azt a hiedelmet eloszlatni, hogy én csak szalonnát eszek. :) Minden kétséget kizárva, finomabb bármelyik bolti felvágottnál, de azért eszek én mást is. Most egy gyors kaját ütöttem össze holnapra, de azért megkóstoltam már most. :)
Igazából a kolbászos-rizses lecsóhoz vásárolt maradék üveges lecsót akartam felhasználni.
Hasonló ehhez talán a paradicsomos hajdina vagy zöldségragu hajdinával, ami szerintem a legfinomabb.
Egyik kezemben volt a fakanál, másikban a telefon. Így készült ez az alternatív lecsó. :)

Elkészítése

A lecsót valamennyi vízzel elkezdtem melegíteni egy mélyebb serpenyőben. Majd beletettem az átmosott hajdinát... Miután kevésnek ítéltem meg, tettem bele rizst is. :) Sóval, borssal, bazsalikommal ízesítettem és az egészet készre pároltam.

Hozzávalók:
fél üveg lecsó
3-5 dkg hajdina
3-5 dkg rizs
só, bors, bazsalikom
kb. 2 dl víz


Természetesen ettől komolyabb ételeket is eszek. Pár nap múlva még Anya főztjét is fogom. :)