Több okból készítettem ezt a halat (a sorrend nem számít):
1. Megbeszéltük, hogy ezen a héten eszünk halat.
2. A Paripa Csárdába most nem nyertem meghívást halvacsorára. :(
3. Találtam egy régi receptújságot, benne egy recepttel, ami nagyon megtetszett. Legjobb alkalom volt, hogy elkészítsem és ne csak a várakozók listájára kerüljön fel. :)
A halat párolva, tejszínesen jobban szeretem. De így sülve a körettel nagyon finom vacsora volt. A köretet magában is tudnám eszegetni. :)
Elkészítése
A halat besózzuk, állni hagyjuk. Ez idő alatt elkészítjük a köretet. A zöldbabot kisebb csíkokra, a megtisztított pórét félkarikákra vágjuk. Kevés olajon megfuttatjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a babot és kicsit átforgatjuk. Felöntjük kb. 3 dl vízzel, sóval, borssal és mustárral ízesítjük. Roppanósra főzzük és a végén beleöntjük a tejszínt, megszórjuk morzsolt petrezselyemmel és még 2-3 percig forraljuk.
A halat kisebb-nagyobb darabokra vágjuk, paprikás lisztbe mártjuk és olajban kisütjük.
Hozzávalók (2 főre):
1 nagyobb darab halfilé (kb. 30-35 dkg)
1 doboz konzerv zöldbab
1 szál póréhagyma
2 ek. olaj
3 dl víz
só, bors
2 ek. "sima" mustár (erőteljesebb ízűből 1 ek.)
2 dl tejszín
1 kk. morzsolt petrezselyemzöld
Guszta! Nagyon finom lehetett így a zöldséggel a hal!
VálaszTörlésKöszönöm. Igen, nekem nagyon ízlett.
Törlés