2013. augusztus 25., vasárnap

Csípős-mézes csirkeragu lencsével

Ez az étel az ITT található lencsés csirkeragu mintájára készült. A fő eltérés az ízesítésben van.

Elkészítése

A csirkemellet felkockázom, és bepácolom só, szárnyas fűszer, olaj, méz és Erős Pista keverékébe. Majd egy mélyebb serpenyőben fehéredésig pirítom, és felöntöm 3-4 dl vízzel (mivel elfő a víz, ezért szükséges ennyi, vagy időközönként pótoljuk). Ha kezd puhulni a csirke, hozzáadom az átmosott vöröslencsét. Puhára párolom, ráöntöm a tejszínt és forralok rajta még egyet. 

Hozzávalók:
1 kisebb csirkemell
10 dkg vöröslencse
3-4 ek. olaj
só (ízlés szerint)
2-3 tk. szárnyas fűszer
1 tk. Erős Pista
1 ek. méz
3-4 dl víz
2 dl tejszín


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése