Sikerült a "kék-sárga" boltból akciósan lazacot venni. Nem sűrűn veszünk ilyet, sőt halat is elég ritkán eszünk annak ellenére, hogy egészséges. Amellett, hogy a lazac fehérje-, vitamin-, és ásványi anyag forrás, omega-3 zsírsavakban is gazdag. Utóbbit csak a táplálkozás során tudjuk a szervezetünk be juttatni, ami fontos, mert számos betegség is megelőzhető vele.
Tehát, halfogyasztásra fel! :)
Hasonló salátát már készítettem, azt ITT találjátok.
Elkészítése
A lazacfilét mindkét oldalán sóval, borssal és színes borssal megszórjuk. Kevés olajon mindkét oldalán megsütjük.
A saláta hozzávalóit tetszés szerint feldaraboljuk. Almaecettel, tökmagolajjal és olívaolajjal meglocsoljuk. Sóval, borssal fűszerezzük.
A salátát nem keverjük össze a hallal, hogy ne áztassa el, ha nem fogyasztjuk egyből. A salátát egy tányérra helyezzük és a tetejére tesszük a lazacfalatokat, illetve a tojást.
Hozzávalók:
fejes saláta
uborka
paradicsom
új hagyma
só, bors
almaecet
tökmagolaj
olívaolaj
lazacfilé
só, bors, színes bors
olaj (sütéshez)
Gyertek lájkolni, követni! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése