2016. december 8., csütörtök

Zöldborsó leves lusta asszony nokedlijével

Nagyon megkívántam a zöldborsó levest, de most sem tejszínesen, sem édesen nem akartam enni. Pláne, hogy amilyen édesre készítettem régebben, úgy már most nem ehetem. De ez az egyszerű, sós változat is nagyon jól esett.
Hajdinalisztből készítettem nokedlit. Bevallom, fáradt voltam kis csinos nokedliket szaggatni. Meg azt vettem észre, hogy sokkal nagyobbra nő, mint fehér lisztes nagymamája.

Elkészítése

A megtisztított, felkockázott zellert, valamint a zöldborsót kevés olajon átforgatom. Tűzről lehúzva piros paprikával megszórom, és felöntöm vízzel. Ha forr, sóval, borssal, delikáttal ízesítem.
Amikor megpuhultak a zöldségek, beleszaggatom a hajdinanokedlit.
Az egészet készre forralom.

Hozzávalók:

11,5 dkg zöldborsó
8 dkg zeller
2 ek. olaj
1 tk. piros paprika
só, bors, delikát
2 ek. hajdinaliszt
1 tojás

A zöldségeket találomra raktam bele, de azért előtte lemértem. Ezért ezek a furcsa számok. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése