Anyától kaptam krumplisalátát. Ehhez szerettem volna készíteni valamit, de nem húsos ételt. Mivel egy nagy doboz csicseriborsó konzerv megbontva állt a hűtőben, gondoltam, felhasználom fasírthoz. Falafelfélét sütöttem, de inkább csicserifasírtnak nevezem. :)
Elkészítés
Az elkészítése nagyon egyszerű. Villával összetörjük a csicserit, lereszeljük a répát és a többi hozzávalóval, fűszerekkel összegyúrjuk. Tetszés szerint golyókat vagy kis lapos szeleteket formázunk és 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük.
Hozzávalók:
5 ek. csicseriborsó
1 répa
2 ek. csicseriborsó liszt
2 ek. lenmagpehely
1 ek. tahini
1 ek. olívaolaj
só, bors, őrölt kömény ízlés szerint
1 tk. dijoni mustár
1 tk. cm ketchup
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 pici darab apróra vágott salátahagyma
Finom lehetett a salátával. Csicseriborsót nem nagyon használok de biztos finom már annyiféle zöldségből készítettem ezidáig fasírtot és mindegyik finom volt! Napokban voltál eszembe hogy régen láttam bejegyzésedet, örülök hogy itt vagy!
VálaszTörlésKöszönöm, Éva. :) Tényleg finomak tudnak lenni a húsmentes fogások is.
VálaszTörlés