2012. november 7., szerda

Rakott csirke

Ez az az étel, amit én "másnaposan" szeretek jobban, piros arannyal megkenve. :) De frissen is nagyon finom, körettel vagy friss salátával, de akár magában is...
Nemcsak csirkéből lehet készíteni, de nekünk most abból készült. 

Elkészítése

A csirkemellet felszeleteljük, mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk és lisztbe mártjuk. Egy felvert tojásban elkeverünk egy kevés tejszínt; sóval, borssal, csirke fűszerrel fűszerezzük; és ebbe a masszába mártogatjuk a csirkemellszeleteket.
Egy jénai aljára baconszeleteket teszünk, majd rétegezzük a sajtot, sonkát, csirkemellet. A rétegzést baconnel zárjuk le.
200 °C-os sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.

Hozzávalók:
40-50 dkg csirkemell
2 tojás
1 dl tejszín
só, bors
csirke fűszer
liszt
15 dkg sonka
30 dkg sajt
6-8 szelet bacon



2 megjegyzés: