Elkészítése
A húst felszeleteljük (bár nálunk szeletelve volt eltéve) sóval, borssal, egész magvas mustárral, zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd olajjal összekeverjük. Néhány órára hűtőbe tesszük, de akár egy napig is érlelődhetnek az ízek.
Serpenyőben mindkét oldalán fehéredésig pirítjuk, majd öntünk alá kevés vizet és fedő alatt puhára pároljuk. Idő közönként pótolhatjuk alatta a vizet. Ha megpuhult a hús, akkor pirosra (nem égett színűre :)) sütjük a hússzeleteket.
A rukkolát sóval, borssal fűszerezzük és olíva olajjal, tárkonyos ecettel összekeverjük.
Hozzávalók:
30-40 dkg sertéscomb
4 tk. mustár
3 gerezd fokhagyma
só, bors
4-5 ek. olaj
rukkola
tárkonyos ecet
olíva olaj
só, bors
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése