Egy éttermi vacsora ihlette ezt az ételt. Egyszerű, de a karakteres kéksajt mégis különlegessé teszi. Legközelebb még több kéksajtot teszek bele! ;)
Elkészítése
A felaprózott hagymát zsíron megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a felkockázott sonkát. Néhány percig azt is pároljuk-pirítjuk.
Tejfölben kevés lisztet simára keverünk, majd tejszínt adunk hozzá. Ezt az egészet ráöntjük a sonkára. Ha elkezd rotyogni, elmorzsoljuk bele a kéksajtot. A kéksajt gyorsan megolvad, és már kész is a mártásunk.
Kifőtt tésztával tálaljuk. Tetejére sajtot is reszelhetünk. Mi házi füstölt sajtot szórtunk rá.
Hozzávalók:
1 vöröshagyma
2 ek. zsír
35-40 dkg sonka
só, bors ízlés szerint
3 ek. tejföl
2 ek. liszt
1/2 l tejszín (10%-os)
15-20 dkg kéksajt
füstölt sajt a tetejére
tészta
Csak a mártás |
Füstölt sajttal megspékelve |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése