2015. június 7., vasárnap

Hajdina padlizsánnal, cukkinivel és paradicsommal - Újratöltve

Hasonló ételt már készítettem, de mivel sosem pontos recept alapján főzök, ezért most is megosztom Veletek. Vagyis akkor használok receptet, ha sütit sütök, de többnyire a hozzávalókra és ízlésemre hagyatkozom. Illetve most a kívánságomra. Mert hogy annyira befészkelte magát ez az étel a buksimba, hogy alig vártam, hogy elkészíthessem! :)
Korábbi ilyesmi ételek receptjét megtaláljátok:

Elkészítése

A fokhagymát felaprózzuk és zsíron 2-3 percig dinszteljük. Ezután rátesszük a felkockázott padlizsánt és cukkinit. Összekeverjük, egy néhány percig pirítjuk. 
Majd hozzáadjuk az átmosott hajdinát, és kevés vizet is adunk hozzá. Fűszerezzük és fedő alatt pároljuk.
Amikor puhulnak a zöldségek és a hajdina, a felkockázott paradicsomot is hozzáadjuk. Ízlés szerint adhatunk még hozzá fűszert és az egészet fedő alatt készre pároljuk.
Köretként is fogyasztható, de önmagában is megállja a helyét. :)

Hozzávalók:
1 padlizsán
1 kis darabka cukkini
3-4 gerezd fokhagyma
1 és 1/2 paradicsom
4 koktélparadicsom
3-4 ek. zsír
3 dl víz
(himalája) só, bors, bazsalikom, oregánó
3 kk. piros arany
kb. 5 (női) marék hajdina




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése