A pirított tésztaleves után mákos guba volt a desszert. Bár egyszerű elkészíteni, de közös munka volt Anyával. Ő kívánta meg, én diósan jobban szeretem.
Elkészítése
A kiflit felkarikázzuk. A tejet megmelegítjük, vaníliás cukorral ízesítjük és felolvasztunk benne egy evőkanálnyi Vénusz vaníliás margarint.
Ezzel a tejjel meglocsolgatjuk a kiflit. Majd egy margarinnal kikent edénybe tesszük a kifli felét. Darált citromhéjjal ízesített darált mákot teszünk rá és erre helyezzük a kifli másik felét.
Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Vanília sodóval tálaljuk.
Hozzávalók:
5 kifli
1 l tej (fele a kiflihez, fele a pudinghoz)
1 ek. vaníliás cukor
1 ek. Vénusz vaníliás margarin (+ egy kicsi az edény kikenéséhez)
mák
reszelt citromhéj
vaníliás puding
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése