2016. január 13., szerda

Zöldség krémleves

Egy fárasztó nap után, főleg ilyen csúnya időben, jól esik egy tányér leves. Pláne, ha zöldségekből készült. :) Gyorsan elkészül és nem igényel bonyolult konyhai műveleteket.

Elkészítése

A répát, a krumplit és a zellert felkockázom. Kevés margarint olvasztok és átforgatom benne a zöldségeket. Majd felöntöm vízzel. Ha felforr, ízesítem: só, bors, delikát, szerecsendió.
Ha megpuhult minden, merek a levesből és tejszínnel elkeverem benne a rizslisztet. Ezzel sűrítem be a levest. Majd az egészet összeturmixolom.

Hozzávalók:
4 kisebb krumpli
1 répa
1 nagyobb zellerből 2 vékonyabb szelet
só, bors, delikát
egy csipet szerecsendió
1 dl tejszín
2 ek. rizsliszt

Nem tudom, miért forgatja el mindig a képet, amikor én jól beállítom. Valaki tud segíteni?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése