2016. március 19., szombat

Karfiolleves

Ebbe a levesbe nemcsak karfiol került, de mivel az elsőre kiválasztott zöldség volt, hogy leves lesz belőle, így ő lett a névadó. :)
Dúsításnak került bele egy kis rizs is, de tényleg csak kicsi, mert ennyi volt itthon. 
Leírom, hogy kb. mennyi zöldségből készítettem, de természetesen lehet növelni a mennyiséget.

Elkészítése

A megtisztított és feldarabolt zöldségeket (a karfiolrózsákat is kissé szétszedtem) kevés olajon előpároljuk, majd felöntjük vízzel. Sóval, borssal, delikáttal ízesítjük. Ha kezdenek puhulni a zöldségek, beletesszük a megmosott rizst. 
Az egészet puhára főzzük, majd joghurtos-lisztes habarást teszünk rá. Készre forraljuk.

Hozzávalók:
2-3 ek. olaj
6-8 nagyobbacska karfiolrózsa
2 közepes répa
1 szelet karalábé
rizs (nekem nagyon minimális volt most...)
só, bors, delikát
2 ek. laktózmentes natúr joghurt (lehet tejföl is)
2 ek. rizsliszt


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése