2017. január 15., vasárnap

Paradicsomos, tejszínes olasz csirke

Az esetek nagy többségében otthonról viszek az irodába ebédet. Két alkalommal fordult elő, hogy a Gödörből vásároltam bakonyi csirkét. De ennél többször szoktam megnézni az étlapot ötletadónak. :) Bár nem tudom, ők hogy készítik ezt a csirkés ételt, de saját elgondolás alapján megfőztem a sajátom.
Ez egy dobozos poszt lesz, mert a mai adagot fotózás nélkül betermeltem, a holnapit pedig már az ételtartómba tettem bele. :)

Elkészítése

A hagymákat felaprózzuk és kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a felkockázott csirkemellet, és nem túl magas lángon, de fehéredésig pirítjuk.
Fűszerezzük, öntünk alá kevés vizet és lefedve puhára pároljuk.
Amikor megpuhult a csirke, hozzáadjuk a paradicsompürét és tejszínt. Néhány perc alatt, kevergetés mellett készre forraljuk.
Durumbúza-őrleményből készült tésztát főztem hozzá.

Hozzávalók:
2-3 ek. olaj
2 gerezd fokhagyma
1 vörös hagyma
1 csirkemell
1-1 púpozott tk. oregánó, bazsalikom
só, bors (ízlés szerint)
1 dl víz
1 kis dobozos konzerv paradicsompüré
2 dl habtejszín (30%-os)
20-22 dkg tészta


2 megjegyzés:

  1. Nagyon vonzó ez a paradicsomos tésztád! Habtejszín kel hozzá, nem főzőtejszín?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A főzőtejszín is tökéletes, csak én jobban szeretem, ha krémesebb. :)

      Törlés