Elkészítése
Megfőzzük a lencsét. (Nem kell bő vízben, mivel főzelék lesz.) Ízlés szerint sóval, borssal, delikáttal és csipetnyi morzsolt tárkonnyal ízesítjük. Amikor megpuhul a lencse, beletesszük a karikára vágott sárgarépát, feldarabolt vöröshagymát és karikára vágott szárazkolbászt is főni. (A sóval legyünk óvatosak, mert a kolbász is sós. Az enyém kissé sós lett, de amúgy is több sót használok és szeretem is a sós ételeket.) Miután minden puha, tejszínben elkevert liszttel behabarjuk. Még főzzük 2-3 percig és már kész is a lencsefőzelék.
Hozzávalók
15-20 dkg lencse
10 dkg szárazkolbász (de lehet virsli, vagy debreceni páros, még jobb a füstölt csülök :))
1 répa
1 kis fej vöröshagyma (8 cikkre vágtam)
só, bors, delikát (ízlés szerint)
csipetnyi morzsolt tárkony
1 ek. liszt
tej
(Nem a legelőnyösebb kép) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése