Felavattam a sütőformát. :) Az Erdélyi konyha egyik receptje alapján készítettem a tésztát. Meggyet tettem bele, de másféle gyümölcsöt is lehet, akár vegyesen is.
Elkészítése
Egy edényben elkeverjük a lisztet a sütőporral. Másik edényben habosra keverjük a cukrot a tojással, majd belekeverjük a vaníliás cukrot és egy fél citrom reszelt héját, olvasztott margarint, valamint a natúr joghurtot. Majd ehhez a masszához hozzákeverjük a liszttel elkevert sütőport.
Margarinnal kikent, lisztezett sütőformába öntjük a tésztát és kirakjuk meggyel.
Hozzávalók
20 dkg liszt
fél tasak sütőpor
12,5 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
2,5 dkg vaj
0,75 dl natúr joghurt
fél citrom reszelt héja
meggybefőtt (amennyivel ki lehet rakni a tészta tetejét)
Nagyon jól néz ki szív formában is, sokkal ünnepélyesebb:)
VálaszTörlésNekem is tetszik. :)
VálaszTörlésNagyon finom lett! <3
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett! <3
VálaszTörlés