2011. november 28., hétfő

Meggyes pite

Felavattam a sütőformát. :) Az Erdélyi konyha egyik receptje alapján készítettem a tésztát. Meggyet tettem bele, de másféle gyümölcsöt is lehet, akár vegyesen is. 

Elkészítése
Egy edényben elkeverjük a lisztet a sütőporral. Másik edényben habosra keverjük a cukrot a tojással, majd belekeverjük a vaníliás cukrot és egy fél citrom reszelt héját, olvasztott margarint, valamint a natúr joghurtot. Majd ehhez a masszához hozzákeverjük a liszttel elkevert sütőport.
Margarinnal kikent, lisztezett sütőformába öntjük a tésztát és kirakjuk meggyel.

Hozzávalók
20 dkg liszt
fél tasak sütőpor
12,5 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
2,5 dkg vaj
0,75 dl natúr joghurt
fél citrom reszelt héja
meggybefőtt (amennyivel ki lehet rakni a tészta tetejét)





4 megjegyzés: