2011. november 6., vasárnap

Zöldbabos rakott csirke

Elkészítése

A csirkemellet feldaraboljuk kisebb kockákra. Picit sózzuk (1-2 nagyobbacska csipetnyit, mert az öntetben is lesz fűszer), majd megforgatjuk lisztben.
Elkészítjük az öntetet: tejfölt elkeverünk tojással, kevés tejszínnel hígítjuk, ízlés szerint sóval, borssal, csirke fűszerrel ízesítjük. Beleforgatjuk a feldarabolt csirkemellet.
Ezután elkezdjük a rétegezést (én egy kerek jénai tálba tettem): reszelt sajt, csirkemell, zöldbab, vékony szeletre vágott füstölt szalonna, sonka szeletek (fedje az alatta lévőket), majd ismét ez a sorrend, illetve a tetejére csirkemell, amelyre a kimaradt öntetet ráönthetjük és végül reszelt sajt. Sajttal kezdünk, tetején csirkemellel és sajttal zárunk. :)
200 °C-os sütőben 1 órán át alufóliával lefedve sütjük, majd alufólia nélkül 160-180 °C-on kb. 20-30 percig.

Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
15 dkg sonka
10 dkg szalonna
zöldbab
20-30 dkg sajt
1 nagy tejföl
1 dl tejszín
2 kis tojás (vagy 1 nagy)
só, bors, csirke fűszer
liszt

Felszeletelve ez picit szétesik. Szerintem, ha egy kis tejfölt használunk, akkor "szilárdabb" lesz. De így is, úgy is megvan az íze és benne vannak a hozzávalók. :)



3 megjegyzés:

  1. Ez is nagyon guszta lett és finom, a zöldbab csak feldobta nem?

    VálaszTörlés
  2. Még egy pici savanykás ízt is csempészett bele a zöldbab. :) Házi berakás egyébként. :)

    VálaszTörlés