Én még nem unom a zöldborsót, és remélem, Ti sem. :) Ha már létezik majorannás krumplifőzelék, akkor miért ne lehetne a zöldborsóhoz is adni egy kis majorannát? Azért így elsőre nem sokat, csak mégis, hogy vajon milyen lehet. Finom. :) Bár nagyon hasonlóan készült ez a főzelék is, mint a többi fent lévő, azért mégis leírom, hátha valakinek egyszer pont ez tetszik meg. *-*
Elkészítése
A megtisztított sárgarépát félkarikákra vágom és a még szinte fagyos borsóval kevés margarinon megfuttatom. Megszórom kevés liszttel, és gyorsan elkavarom, hogy nehogy leégjen. Felöntöm kevés vízzel, ízesítem sóval, borssal, majorannával, később cukorral. 5-10 perc elteltével ráöntöm a tejet és puhára főzöm.
Hozzávalók:
30-40 dkg zöldborsó (fagyasztott, de házi termésű)
1 nagyobb répa
3 dkg margarin
1 ek. liszt
1 dl víz
1-2 kk. só
1/2 kk. bors
1/2 kk. majoránna
1 ek. cukor
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése