2012. szeptember 3., hétfő

Malacsült krumplival és hagymával

Nem sűrűn eszünk sertést... De ez a bőrös malac valamit tud. :) Fűszeresen, megsütve nagyon finom. Leginkább kihűlve szeretem, piros arannyal... Kóstoljátok meg Ti is azzal! :)

Elkészítése

Feldaraboljuk a húst. Sóval, borssal és magyaros sertésfűszerrel fűszerezzük. A tepsi aljára teszünk egy kevés olajat, rápakoljuk a husikat. A húsok közzé egész krumplit és egész vörös hagymát teszünk. (Ezeket nem fűszerezzük.) A húsok tetejére fokhagyma karikákat helyezünk (vagy zúzott fokhagymával bedörzsöljük.)
Kevés vizet öntünk alá. Sütőben szép pirosra sütjük.
(200 °C-os sütőben kb. 1 óráig sült alufóliával lefedve, majd 250 °C-on (légkeveréses) szintén alufóliával lefedve kb. 15 percig, és további 15 percig alufólia nélkül.)

Hozzávalók:
kb. 1kg bőrös malac oldalas
4 krumpli
2 vörös hagyma
4 gerezd fokhagyma
olaj (kb. 3-4 ek.)
só, bors, magyaros sertésfűszer
1 dl víz


Egy kis házi savanyúsággal még jobban csúszik. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése