2012. szeptember 23., vasárnap

Mézes-fűszeres csirke krumplival sütve

Hű maradok a blogomhoz és a konyhához. :) Lehet, ritkábban főzőcskézek vagy egyszerre/előre több ételt készítek. Most például egy csirkéből készült bakonyi, mézes-fűszeres csirke; és az aprólékból egy kis leves. 
De következzen akkor a címbeli csirke:

Elkészítése

A csirke részeit befűszerezem sóval, borssal, majoránnával, csirke fűszerrel; ízesítem még apróra vágott fokhagymával, Erős Pistával; meglocsolom mézzel és olajjal. Majd alaposan összekeverem, és 1 éjszakára hűtőbe teszem.
A krumplit meghámozom, megmosom (fél)karikára vágom, és sóval, borssal, majoránnával ízesítem.
A tepsi aljára egy kevés olajat teszek, rárakom a krumplikarikákat és a csirkerészeket. Rálocsolom még a csirke páclevét.
Sütőben pirosra sütöm.

Hozzávalók:
csirke részei (far, hát, hosszú comb, szárny)
só, bors
1 kk. majoránna
2 kk. csirke fűszer
2 gerezd fokhagyma
1 kk. Erős Pista
2 kk. méz
1 ek. olaj
60 dkg krumpli + só, bors, majoránna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése