2013. január 22., kedd

Hajdinás leves

Elérkezett egy újabb bejegyzés ideje. Nagyon sajnálom, hogy mostanában kissé elhanyagoltam a posztolást. De az idő mellett még az ihlet is elhagyott. Nem fogyókúra miatt nem írtam. :)

Először a nyári kirándulásunkon ettem hajdinát. Nagyon ízlett. Ezért otthon is nem egyszer készítettünk hajdinás vargányalevest. Most hasonló ízesítéssel hajdinás krumplilevest készítettem.

Elkészítése

A hajdinát átmossuk. A krumplit megtisztítjuk, és kisebb kockákra vágjuk. A kolbászt kisebb darabkákra szeleteljük.
Forrásba lévő vízbe tesszük a hozzávalókat, majd ízesítjük sóval, borssal, majoránnával, babérlevéllel, bazsalikommal és delikáttal.
Ha minden megpuhult, kevés paprikás rántást teszünk rá, és még pár percig forraljuk.

Hozzávalók:
3-4 közepes krumpli
3 kis metszet kolbász
8-10 dkg hajdina
8 dl víz
só, bors, delikát (ízlés szerint)
1 csipet majoránna
1 csipet bazsalikom
1 babérlevél
1 ek. rántás


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése