2013. január 6., vasárnap

Sonkakrémes gnocchi

Dunántúli kirándulásunk óta elevenen él bennem egy ízemlék... Burgonya gnocchi füstöltsonkás sajtmártásban. Vasváron, a Hubay étteremben ettem. Most pedig itthon, vagyis Szarvason. (Az itthon, otthon Debrecenben van. :)) Elkészítettem a saját verziómat. Bár a gnocchi nem saját készítésű, csak a mártás.

Elkészítése

A gnocchit megfőzzük.
A sonkát a hagymával együtt késes aprítóval felaprítjuk. Forró margarinon kissé megpirítjuk. Majd tűzről levéve egy kis lisztet elkeverünk benne. Öntünk alá egy pici vizet, és visszatesszük a tűzre. Ráöntjük a tejszínt, és ízesítjük sóval, borssal. Beleteszünk egy háromszögsajtot és reszelt füstölt sajtot.
Elkeverünk még benne egy kevés tejfölt, és pár perc alatt készre forraljuk/főzzük. (Sűrűn kavargassuk, nehogy leégjen.)

Hozzávalók (2-3 főre):
500 g gnocchi
10 dkg pulykamellsonka
1/4 vöröshagyma
3-4 dkg margarin
1 kk. liszt
1/4 dl víz
1-1,5 dl tejszín
só, bors
füstölt háromszögsajt
5-10 dkg füstölt sajt
2 ek. tejföl
1-1,5 dl tejszín


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése