Már többféle kekszet kipróbáltam, de ez a legfinomabb. Hamarosan jön belőle a másik kör - terveim szerint. :)
Dicséret a receptért Stahl Juditnak. Cukormáz nélkül készítettük, de így is nagyoooon finom. Jól érzik a citrom rajta.
Elkészítése
A lisztet, sütőport és sót összekeverjük egy tálban.
Másik tálban habosra keverjük a kissé megolvasztott margarint a cukorral és porcukorral. Majd belekeverjük a tojásokat, reszelt citromhéjat, citromlevet és vaníliás cukrot. (Robotgéppel is összekeverhetjük.)
Ragacsos, sűrű tésztát kapunk. Kisebb golyókat formázunk, tenyerünkkel ellapítjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
180 fokos előmelegített sütőben 13 percig sütjük.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 tk. sütőpor
1/2 tk. só
25 dkg puha margarin/vaj
10 dkg cukor
5 dkg porcukor
2 tojás
2 citrom lereszelt héja
1 citrom kifacsart leve
1 cs. vaníliás cukor
Nagyon szepek lettek :)
VálaszTörlés