Sokáig nem hittem, hogy én szeretni fogom valaha a finomfőzeléket. Bár még nem ettem menzán, és nem is tudom, hogy milyennek is kell lennie. Szóval nincs összehasonlítási alapom, de a saját verziómat szeretem. Szerencsére Anya is. Most ő készített fasírtot a főzelékhez.
Bár már szerepel a blogban a főzelék, és töltött fasírt is, azért leírom a receptet.
Finomfőzelék elkészítése
Margarint olvasztunk, majd tűzről levéve kevés lisztet simára keverünk benne. Visszatesszük a tűzre, beletesszük a felkarikázott répát és a borsót. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.
Ízlés szerint sóval, borssal, delikáttal és cukorral ízesítjük. (Több legyen a cukorból.) Amikor már nagyjából megpuhult a répa és a borsó, felöntjük tejjel és forralásig főzzük.
Hozzávalók:
3 dkg margarin
1-2 ek. liszt
40 dkg zöldborsó
4 kisebb répa
víz (amennyi ellepi)
kevés só, bors, delikát
3-4 ek. cukor (ízpróba!)
1-2 dl tej
Fasírt elkészítése
A hozzávalókból kis cipókat formázunk nedves kézzel és zsemlemorzsába megforgatjuk. Olajjal kikent tepsibe helyezzük, és sütőben készre sütjük.
Hozzávalók:
60 dkg darált sertéshús
10 dkg tejben áztatott kenyér (elmorzsoljuk, kinyomkodjuk belőle a tejet)
1 tojás
ízlés szerint só, bors, piros paprika
2-3 gerezd fokhagyma
olaj (a tepsihez)
A töltött fasírtot ITT találjátok meg a blogban. Én jobban szeretem a "golyóst". :)
Borsófőzelékeim:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése