A receptet a Minerva nagy szakácskönyvben találtam. Hasonló, mint a hortobágyi húsos palacsinta, de mégsem ugyanaz.
Kissé szaftosabbra is készíthettem volna, de így is jó lett. A palacsintát Anya készítette. Köszi Anya! :) Most ahhoz receptet nem írok, mert mindenkinek megvan a saját receptje. Gondolom, a gyakorlott háziasszonyok "érzésből" adagolják a hozzávalókat. :)
Elkészítése
Készítünk egy lecsós alapot. Kevés olajon megfuttatjuk a felaprózott vöröshagymát, majd megszórjuk piros paprikával. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és kis cikkekre vágott paprikát. Kissé megpároljuk. Sóval, borssal ízesítjük. Beletesszük a felkockázott csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük kb. 3 dl vízzel. Ha megpuhult a csirke, tejföllel összekeverjük és készre forraljuk.
Sós palacsintát készítünk. (Nekünk most 13 db lett.)
Olajjal megkent tűzálló tepsibe fektetünk 2 palacsintát, és kettőt félreteszünk. A többi palacsintát metéltre vágjuk, és a lecsós csirkével összekeverjük. Ezt szépen elegyengetjük a tepsiben, és a tetejét beborítjuk a félretett palacsintákkal. 220 fokos sütőben 10 perc alatt felforrósítjuk.
Hozzávalók:
olaj
1 vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
1 kk. piros paprika
só, bors (ízlés szerint)
40 dkg csirkemell
3 dl víz (illetve legközelebb több, hogy szaftosabb legyen)
3-4 ek. tejföl
sós palacsinta
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése