Változik az ember. De legalábbis az ízlése. Történt ugyanis, hogy Karácsonykor bátorkodtam megkóstolni a baconbe tekert csirkemájat. Amitől eddig annyira ódzkodtam, az most nagyon ízlett. Gyorsan elpusztítottam kettőt és napokon belül jött a repeta adag. :) Köszi Anya! :)
Ebből kifolyólag úgy döntöttem, készítek valamilyen májas kaját. Egy félreértésnek köszönhetően, a sertésmájat is megkóstoltam ezáltal. :) Fűszerezésnek köszönhetően ízlett ez is. De azért maradok a csibemájnál. :) Úgy gondolom, hogy a fűszerezés adja az alapját. Alapból a májat egy keserű valaminek gondolom. Viszont, ha jól van fűszerezve, szívesen megeszem. :)
Elkészítése
A krumplit héjában megfőzzük, hűlni hagyjuk.
Felaprózott hagymát kevés olajon, felkockázott szalonnával megdinsztelünk. Majd hozzáadjuk a feldarabolt májat. Fehéredésig sütjük, majd fűszerezzük és kevés vizet öntünk alá. Míg a víz elfő, addig sütögetjük.
A krumplit meghámozzuk és kivájjuk a belsejét. (Kisebb csónakokat próbálunk meg csinálni.) A hagymás-szalonnás májat késes aprítóval pépesítjük, hozzáadjuk a kivájt krumplit és tejföllel összekeverjük.
A krumplicsónakokat olajjal kikent tepsibe helyezzük, megtöltjük a masszával. Tetejét sajttal megszórjuk. Sütőben pirosra sütjük.
Hozzávalók:
20-25 dkg sertésmáj
4 nagy krumpli
olaj
5 dkg füstölt szalonna
1 közepes vöröshagyma
1 dl víz
só, bors
delikát
majoranna
kakukkfű
1 kis pohár tejföl
5 dkg füstölt sajt
Megjegyzés: Nekem több lett a májas töltelék, illetve a kivájt krumpli. De azt is megsütöttem. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése