2015. január 17., szombat

Szezámmagos és lenmagos aprósütemények

Tegnap, amikor hazajöttem, ez az újság fogadott az ágyamon:  


A receptet ITT is megtaláljátok. :)

Több jó recept közül, én is kiválasztottam egyet, amit elkészítsek.

Elkészítése

A lisztet összekeverem a sóval és szalakálival. Majd elmorzsolom benne a felkockázott margarint, összekeverem a mackósajttal és tojással. Az egészet alaposan összegyúrom és szobahőmérsékleten, lefedve 1 órát pihentetem.
Kb. fél cm vastagra kinyújtom, a tetejét tojással lekenem és megszórom magvakkal, Felkockázom késsel vagy derelyevágóval, és sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütöm.

Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 kk. só
1 csomag szalakáli
25 dkg margarin
4 db mackósajt
2 tojás

Tetejére:
1 tojás
magvak



Megjegyzés: A tészta először nehezen állt össze nekem. Mintha kevés kötőanyag lett volna benne, vagy hiányzott volna valami. De aztán szépen összeállt és ki lehetett jól nyújtani. :) Én 2 adagot csináltam. Így lett kétféle maggal megszórva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése