Már található krumplileves a blogban, de frissítsük fel újból. :)
Egy alapléből készült most ez a leves, krumpli mellett répával gazdagítva.
Anya császárszalonnát főzött sós, borsos, delikátos, fokhagymás vízben. Ez a főzőlé lett felhasználva a leveshez. Bár én egymagában is megiszom bögréből az ilyen leveket... :)
Elkészítése
Kis vízzel hígítva felforraljuk a főzőlevet. A felkarikázott répát és felkockázott krumplit puhára főzzük benne. Ha minden megpuhult, rántást teszünk rá és a végén kevés tejszínnel készre forraljuk. Ha szükséges, még ízesíthetjük.
Hozzávalók:
5-7 dl alaplé (vízzel hígítva)
2 nagyobb répa
2 közepes krumpli
1 ek. rántás
0,5 dl tejszín
Kicsit homályos kép, de ez semmit nem változtat a füstölt szalonnás ízvilágon. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése