2012. február 29., szerda

Tejszínes, zöldséges krumplileves

Ma füstölt, kolozsvári szalonnát abáltunk. Sóval, borssal, delikáttal és fokhagymagerezdekkel ízesített vízben megfőztük. A főzőlét aztán krumplileveshez használtuk fel. :) Nagyon jó sós, füstölt íze van. Persze a "szalonna lé" nem volt elég, ezért még pótoltam egy kis vízzel.
A krumplit, répát és petrezselymet felkockáztam és megfőztem. Miután minden megpuhult, kevés tejszínt öntöttem rá és kb. még 5 percig forraltam.

Hozzávalók (most csak az alaplé elkészülte utáni hozzávalókat írom le):
2 szál répa
2 szál petrezselyem
6 kisebb szem krumpli
1/2 dl tejszín
kb. fél liter alaplé + 1 l víz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése