2014. január 12., vasárnap

Tejszínes lencseleves (újból)

Levesevésre vagyok fogva... :)

Elkészítése

A felaprózott hagymát és fokhagymát kevés kókuszzsíron megdinsztelem. Majd ráteszem az előzőleg beáztatott lencsét, és felöntöm annyi vízzel amennyi jól ellepi. 
Ha felforrt, sóval, borssal és delikáttal, valamint késhegynyi Erős Pistával ízesítem.
Amikor a lencse félig megpuhult, beleteszem a felkockázott/felkarikázott répát. Teljesen puhára főzöm.
Előre elkészített házi rántással berántom (a főzőlével elkeverem a rántást, teszek hozzá pici hideg vizet még és a levesre öntöm), öntök rá tejszínt és készre forralom.

Hozzávalók:
2 dkg kókuszzsír (margarin, olaj is lehet)
1 kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20-25 dkg lencse
1 nagyobb répa
só, bors, delikát (ízlés szerint)
késhegnyi Erős Pista
1-2 ek. rántás
fél-1 dl tejszín

Bocsiii... Gőzölgő kép. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése