2017. április 6., csütörtök

Mandulás kuglóf

Mostanában sajnos kevés időm van a blogra. :( Valahogy nincs időm kreatívnak lenni, úgy érzem sokszor, hogy nem érem utol magam. Vagy egyszerűen csak rosszul osztom be az időmet. :( De valahogy az alkotóvágy is szunnyad. Keresem, hogy mi is jó a szervezetemnek, mit ennék szívesen, mit is süssek, főzzek, ami jó testemnek és lelkemnek egyaránt.
A Vegital Baby gépemmel kísérletezgetek a legtöbbet. Ez mindenképpen ötletelésre ösztönöz. Mivel nem csak jó tejet, tejszínt kell kitalálnom, hanem a maradékot is jól kell hasznosítani.
Most sütibe használtam fel a mandulaszűrleményt. De bevallom, hogy a mandulatejszín még finomabb, mint a süti. Eddig szerintem ez a legjobb állagú tejszínem. Imádom! :)

Süti elkészítése

A tojást az édesítővel összekeverjük. Majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport, olajt, tejszínt és szűrleményt. Alaposan összekeverjük. Margarinnal kikent, lisztezett kuglófformába öntjük és tűpróbáig sütjük. (170 fokos előmelegített sütőben kb. 30-35 perc.)

Hozzávalók:

7 dkg tk. liszt
3 dkg fehér liszt
2 kk. sütőpor
4 ek. olaj
3 ek. xilit
1 tojás
50 ml mandulatejszín
mandula-kókusz szűrlemény

Mandulatejszín hozzávalói:

kb. 3/4 AP mandula (45 g jelzésig)
1 AP kókuszreszelék (60 g jelzésig)
maximumig víz (800 ml)
1/2 tk. xilit
1 tk. hidegen sajtolt olaj
1 csipet só



Sajnos, nekem megrepedt a teteje. Pedig sütés előtt eligazgattam a formában. Azt hittem, simára fog sülni.

Ha Ti is szeretnétek otthon tejet készíteni, mert laktózérzékenyek vagytok, vagy egyszerűen "csak" nyitottak vagytok az egészséges életmódra, akkor a www.vegital.hu oldalra kattintva megismerhetitek a gépeket és választhattok egy konyhátokba illőt! :)

2 megjegyzés:

  1. Nem érdekes a repedés, az a szexepilje! Biztos nagyon finom lett :-) Én tegnap találtam a sütnijón egy jó kis narancshéjas, kakaós kuglófot, azt fogom először elkészíteni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Fő a pozitív látásmód! :) Megnézem, amit ajánlottál.

      Törlés