2012. augusztus 29., szerda

Házi vegyes savanyúság

Isteni finom házi savanyúságot készítettünk, felavatva ezzel az ajándék robotgépet is. :) Pillanatok alatt úgy feldarabolt mindent, hogy csak na. :)
Évek óta készül nálunk ez a savanyúság. Most még csak üvegbe tettük el, egyébként nagyobb hordóban szoktuk télire eltenni. Ennek az adagnak nem jósolok nagy jövőt. Ugyanis már mikor elkészült, megkóstoltuk és aztán is ettünk... Nagyon jó az ízesítőlé, hamar átveszik a zöldségek az ízét. De persze télre még inkább. :)

Elkészítése

A zöldségeket felszeleteljük, amilyen vékonyra tudjuk. (Késsel is, uborkareszelővel is lehet.) Összekeverjük őket és megtöltjük vele az üveget. Majd ráöntjük az ízesítőlevet úgy, hogy ellepje.
A ízesítőlevet előző nap is elkészíthetjük, hogy minden alaposan feloldódjon benne. De ha aznap készül, akkor is finom lesz. 

Hozzávalók:
paprika
káposzta
uborka
hagyma
(De lehet karfiol, zöld paradicsom, répa is.)
1 liter víz + 1,25 dl 20%-os ecet + 15 dkg cukor + 3 dkg só (Mi 2 liter ízesítőlevet készítettünk. De ez mindenkinek a zöldségek mennyiségétől függ.)

(Forrás: Befőzés télen-nyáron)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése