Ezt a levest az Erdélyi konyha - Finom falatok legújabb számának kakukkfüves cukkinikrémlevese ihlette. Hasonlóan készült, de mégsem teljesen úgy. Kakukkfűből sem mertem bele annyit tenni, mint ahogy a recept írja, és egy kis répával és krumplival is gazdagítottam a levest.
Elkészítése
A répát, krumplit megmossuk, és meghámozzuk. A cukkinit is megmossuk, de nem hámozzuk meg. Tetszés szerint feldaraboljuk a zöldségeket (kocka, karika).
A megtisztított vörös hagymát apróra feldaraboljuk és kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a többi zöldséget, és 2-3 percig együtt pároljuk őket. Majd felöntjük vízzel és ízesítjük sóval, borssal, leveskockával és kakukkfűvel. Amikor a zöldségek nagyjából megpuhultak, ráöntjük a tejet. Teljesen puhára főzünk mindent, és végül pürésítjük a zöldségeket.
Hozzávalók:
1 nagyobb cukkini
1 közepes répa
1 kisebb krumpli
1 kisebb vörös hagyma
2-3 ek. olaj
2-3 ek. olaj
3 dl víz
só, bors (ízlés szerint)
1/2 leveskocka
fél kk. kakukkfű
Ennyi kakukkfű is egész jól érződik a levesen. :)
Guszta lett ,nagyon szeretem! A tányér is nagyon tetszik:)
VálaszTörlésKöszönöm. :)
Törlés