2013. november 27., szerda

Hajdinás gombaleves

Az Őrség ízvilágát idézi ez a leves. Igaz, nem vargányából készült, de hát az nem mindig lehet a háznál. :) Mégis egy tartalmas leves. Legalábbis azoknak, akik nem minden áron húst akarnak enni.

Elkészítése

A felkockázott krumplit feltesszük főni. Ha felforr, sóval, borssal, majorannával és bazsalikommal ízesítjük. A félig puha krumplihoz hozzáadjuk az átmosott hajdinát és a gombaszeleteket. Puhára főzzük az egészet, majd tejfölös-lisztes habarást teszünk rá, és még forralunk rajta egyet. (Habarás helyett rántással is sűríthetjük.)

Hozzávalók:
4-5 kisebb krumpli
10-12 dkg hajdina 
12 dkg (üveges) gomba
só, bors ízlés szerint
1 kk. majoranna
1 kk. bazsalikom
1, 5 ek. liszt
2-3 ek. tejföl


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése