Egy hasonló receptet olvastam egy angol vegetáriánus oldalon. Inkább ihletadó volt, mivel nem teljesen a recept szerint jártam el. De azt hiszem, így is jó lett. :)
Elkészítése
Margarinon kissé megfonnyasztjuk a felkarikázott fokhagymát és a gyűrűire szedett vöröshagymát. Előre összekevert fűszerekkel ízesítjük: só, bors, bazsalikom, oregánó és chili. Kevés lisztet keverünk hozzá. (Vigyázzunk, nehogy összecsomósodjon! Levehetjük a tűzről, vagy alacsonyabbra vesszük a lángot.) Felöntjük tejjel, és tejföllel simára kavarjuk. Ha túl sűrűnek véljük, pici vízzel hígíthatjuk. Összeforraljuk, és már kész is a mártás, amit a tésztára teszünk, vagy összekeverünk vele. Tetejére reszelt sajtot és koktélparadicsomot tehetünk.
Hozzávalók (2 adaghoz):
3 dkg margarin
2 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
1 ek. liszt
1 kk. só
1/2 kk. bors, bazsalikom, oregánó, chilipehely
2 dl tej
3 ek. tejföl
1/2 dl víz
20 dkg tészta
sajt
koktélparadicsom
(Fénykép legközelebb.)
(Fénykép legközelebb.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése