Karajt pácoltam be, amit aztán sütve sült sült krumplival ettünk. Maradt ki egy szelet, amit gondoltam, felkockázok és gyros mintájára pitába töltök. Sajnos, a pita elég kicsinek bizonyult. Így a husit összekevertem a salátával és mellé ettem a tésztát. Töltve, vagy mellé mindegy is, mert finom volt. :)
Elkészítése
A húst bepácoljuk, érlelődni hagyjuk akár egy hétig (nekem most sikerült ennyi ideig) és magában az olajos pácban mindkét oldalán megsütjük a hússzeleteket egy serpenyőben.
Felkockázzuk a húst és a zöldségeket. Fokhagymás-zöldfűszeres salátafűszerrel fűszerezzük. Natúr joghurttal összekeverjük. (Ez a képen nem látszik, mert így a zöldségek jobban látszanak. :))
Ha elég nagy a pitánk akkor megtöltjük a húsos zöldséggel, ha nem, akkor külön fogyasztjuk.
A páclé hozzávalói 5 szelet karajhoz:
3 ek. olaj
2 ek. mustár
1/2 kk. bors
1/2 kk. chilipehely
1 kk. pirospaprika
só (csakis sütéskor, mert amúgy kiszárítja a húst)
Salátához:
fokhagymás-zöldfűszeres salátafűszer
cukkini
uborka
koktélparadicsom
lilahagyma
natúr joghurt
natúr joghurt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése