2014. április 28., hétfő

Ecetes saláta

Nagyon egyszerű, ám ízletes saláta. Sült húsokhoz ajánlanám, de kecsketársaim magában is fogyaszthatják. :)

Elkészítése

Ecetes vízben jól elkeverjük a sót és a cukrot, hogy mindegyik feloldódjon. Beletesszük a rukkolát, a felcikkezett paradicsomot és felaprózott lilahagymát. Összekeverjük, majd kis időre a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Hozzávalók:
fél-1 dl víz
2 ek. ecet (nekem most 8%-os)
1 kk. só
2 kk. cukor
5 dkg rukkola
1 paradicsom
kis darab lilahagyma


1 megjegyzés:

  1. Ilyen ecetes salátát csinált mindig nagymamám, az alap ugyanez volt és paprika, hagyma, paradicsom volt csak benne, néha frissen fejtett főtt bab is, olyan egyszerű a lé, mégis annyira finom. Én most pár napja a ruccolára új salátareceptet próbáltam ki, dióolaj, dijon mustár, balzsam ecet (modena) és kis levesalap keveréke, nagyon finom volt az is. üdv

    VálaszTörlés