Ez az étel receptversenyre készült. Az elnevezésért Anyának jár a dicséret, de nagyjából az ötlet is az övé. Én mondtam, hogy mostanában láttam nemzeti színű ételeket a blogvilágban, illetve vettem mozzarellát, hogy valamit készítsek a meghirdetett versenyre. Szóval ez olyan közös alkotás. :)
Elkészítése
A csirkemellet felszeleteljük, és mindkét oldalán szárnyas fűszerrel, borssal és bazsalikommal fűszerezzük. Olajjal kikent mélyebb tepsibe helyezzük a hússzeleteket, rátesszük a nagyobb darabokra szelt zöld színű kaliforniai paprikát, majd beleteszünk 1-2-3 mozzarellagolyót és végül befedjük a piros színű, szintén nagyobb darabokra vágott kaliforniai paprikával. (A
paprikákat 3 fele vágjuk.)
200
fokos előmelegített sütőben alufóliával lefedve 40-45 percig sütjük. További
5-10 percig alufólia nélkül, hogy a teteje kissé megpiruljon.
Friss
salátával kínáljuk. A salátát kevés olívaolajjal, joghurttal és olaszos saláta
fűszerrel elkeverjük.
Hozzávalók
csirkéhez:
30-40
dkg csirkemell (6 szelet)
2-2
piros és zöld színű kaliforniai paprika
1
csomag mini mozzarellagolyó
olaj
szárnyas
fűszer, bors, bazsalikom
Hozzávalók
salátához:
1
csomag vegyes saláta
1
pohár natúr joghurt
olaszos
saláta fűszer
2-3
ek. olívaolaj
Hozzávalók:
30-40 dkg csirkemell
2-2 piros és zöld színű kaliforniai paprika
1 csomag mozzarellagolyó
olaj
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése