2014. április 8., kedd

Mozzarellagyöngy paprikakagylóban csirkemell ágyon

Ez az étel receptversenyre készült. Az elnevezésért Anyának jár a dicséret, de nagyjából az ötlet is az övé. Én mondtam, hogy mostanában láttam nemzeti színű ételeket a blogvilágban, illetve vettem mozzarellát, hogy valamit készítsek a meghirdetett versenyre. Szóval ez olyan közös alkotás. :)

Elkészítése

A csirkemellet felszeleteljük, és mindkét oldalán szárnyas fűszerrel, borssal és bazsalikommal fűszerezzük. Olajjal kikent mélyebb tepsibe helyezzük a hússzeleteket, rátesszük a nagyobb darabokra szelt zöld színű kaliforniai paprikát, majd beleteszünk 1-2-3 mozzarellagolyót és végül befedjük a piros színű, szintén nagyobb darabokra vágott kaliforniai paprikával(A paprikákat 3 fele vágjuk.)
200 fokos előmelegített sütőben alufóliával lefedve 40-45 percig sütjük. További 5-10 percig alufólia nélkül, hogy a teteje kissé megpiruljon.
Friss salátával kínáljuk. A salátát kevés olívaolajjal, joghurttal és olaszos saláta fűszerrel elkeverjük.

Hozzávalók csirkéhez:
30-40 dkg csirkemell (6 szelet)
2-2 piros és zöld színű kaliforniai paprika
1 csomag mini mozzarellagolyó
olaj
szárnyas fűszer, bors, bazsalikom

Hozzávalók salátához:
1 csomag vegyes saláta
1 pohár natúr joghurt
olaszos saláta fűszer
2-3 ek. olívaolaj

Hozzávalók:
30-40 dkg csirkemell
2-2 piros és zöld színű kaliforniai paprika
1 csomag mozzarellagolyó
olaj
szárnyas fűszer, bors, bazsalikom




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése