Nem gyorséttermi, hanem itthoni. Csak üveges lecsót használtam hozzá, és egyébként is gyorsan elkészült. :)
Elkészítése
A felaprózott hagymát kevés zsíron megdinsztelem, majd ráteszem a felkarikázott lecsókolbászt. Átforgatom, kicsit hagyom kisülni a zsírját. Hozzáadom az átmosott rizst, amivel szintén átforgatom. Kevés víz hozzáadásával néhány percig párolom. Majd kanalazok bele üveges lecsót és a paradicsomléből is öntök hozzá. Sóval, borssal, Erős Pistával ízesítem. Ha szükséges, kevés vizet még önthetünk alá. Az egészet puhára főzöm.
Hozzávalók:
vöröshagyma (nálam egy közepesnek a fele)
kevés zsír (1-2 fakanálnyi)
10-15 dkg lecsókolbász
kb. 8 dkg rizs
kb. 2 dl víz
5 ek. lecsó + valamennyi paradicsomlé
só, bors, Erős Pista (ízlés szerint)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése