A chilis babok mestere a csusza egy újabb elkészítési módját mutatta meg. :) Nem nagy ördöngösség, de én még nem csináltam úgy korábban.
Hétvégén "magában" ettük a tésztát. Most egy kis halpaprikást (harcsapaprikás utánzatot) készítettem a maradékhoz, mivel a töpi kevésnek bizonyult. :(
Elkészítése
A tésztát sós vízben kifőzzük. A felkockázott szalonnát zsírjára pirítjuk. A tésztát, az áttört túrót és a tepertőt némi zsírral egy serpenyőbe tesszük, és kissé összesütjük, átforgatjuk. Tejföllel tálaljuk.
A halpaprikáshoz: A felaprózott hagymát kevés margarinon megdinszteljük, majd pirospaprikával megszórjuk. Beletesszük a felkockázott halat, kevés vizet öntünk rá, sóval, borssal ízesítjük és puhára pároljuk. Ha megpuhult, akkor tejföllel összeforraljuk.
Hozzávalók:
25 dkg szélesmetélt
5-10 dkg füstölt szalonna
25 dkg túró
tejföl
1 db pangasius filé
1/2 fej vöröshagyma
1-2 dkg margarin
1 kk. pirospaprika
1 dl víz
2 ek. tejföl
só, bors
só, bors
Tejfölös túrós csusza |
Túrós csusza halpaprikással |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése