2016. május 11., szerda

Szaftos gyros sült zellerrel és salátával

Elkészítése

A csirkemellet apró csíkokra/kockákra daraboljuk. Fűszeres-olajos pácban állni hagyjuk fél-1 órát. 
A felaprózott vöröshagymát kevés olajon elkezdjük dinsztelni, majd vizet öntünk rá és néhány percig pároljuk.
Majd hozzáadjuk a húst. Kevés vizet adunk még hozzá és az egészet puhára pároljuk.
Szaftos lesz a hagymától és a hozzáadott víztől, nem szárad ki így a hús.

A zellert megtisztítjuk, cikkekre vágjuk és forró olajban kisütjük, mint a burgonyát. De ez sokkal egészségesebb.

Az uborkát lereszeljük és kevés sót teszünk rá. Levet ereszt, azt kinyomkodjuk/leöntjük alóla.

Joghurtban zúzott fokhagymát keverünk el. Ezzel nem csak a salátát, hanem a húst és zellert is megöntözhetjük.

Előre felvágott, vegyes salátát is kínálhatunk hozzá.

Hozzávalók (2 nagy adag vagy 4 kis adag):

1 csirkemell
1 vöröshagyma
2 ek. olaj + olaj a zellersütéshez
30 dkg zeller
1 csomag vegyes saláta
1 uborka
1 kis pohár natúr joghurt
2 gerezd fokhagyma
Pác hozzávalói: 4 ek. olaj, 1 tk. őrölt paprika, 1 tk. só, 1/2 tk. bors, 4 tk. gyros fűszer




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése