Elkészítése
A csirkemellet apró csíkokra/kockákra daraboljuk. Fűszeres-olajos pácban állni hagyjuk fél-1 órát.
A felaprózott vöröshagymát kevés olajon elkezdjük dinsztelni, majd vizet öntünk rá és néhány percig pároljuk.
Majd hozzáadjuk a húst. Kevés vizet adunk még hozzá és az egészet puhára pároljuk.
Szaftos lesz a hagymától és a hozzáadott víztől, nem szárad ki így a hús.
A zellert megtisztítjuk, cikkekre vágjuk és forró olajban kisütjük, mint a burgonyát. De ez sokkal egészségesebb.
Az uborkát lereszeljük és kevés sót teszünk rá. Levet ereszt, azt kinyomkodjuk/leöntjük alóla.
Joghurtban zúzott fokhagymát keverünk el. Ezzel nem csak a salátát, hanem a húst és zellert is megöntözhetjük.
Előre felvágott, vegyes salátát is kínálhatunk hozzá.
Hozzávalók (2 nagy adag vagy 4 kis adag):
1 csirkemell
1 vöröshagyma
2 ek. olaj + olaj a zellersütéshez
30 dkg zeller
1 csomag vegyes saláta
1 uborka
1 kis pohár natúr joghurt
2 gerezd fokhagyma
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése