... csontos tarjával. Vagy inkább tarjás csonttal?! :)
Jó néhány babszemet elvetettem, de sajnos csak 3 kelt ki. Így valószínűleg nem lesz nagy zöldbab-berakás és egyebek. Az első termést tárkonyos raguleveshez használtam fel. Ez zöld színű zöldbab. A sárgát nem szeretem. :)
Elkészítése
A zöldségeket felkockázzuk, a zöldbabot 1-2 cm-es kis csíkokra vágjuk. Kevés olajon átforgatjuk és meghintjük morzsolt tárkonnyal. Felöntjük a csontos tarja főzőlevével, amit előzőleg leszűrtünk. (Csontos tarját vásároltunk, és a hús nagy része le lett vágva a csontról, így a csontból készült egy kis főzőlé, amit sóval és szemes borssal ízesítettem.)
Hozzáadjuk még a leveshez a tarjás csontot, hogy további ízek bontakozzanak ki belőle. :) Ízlés szerint adhatunk még hozzá sót. Ha a zöldségek megpuhultak, beletesszük a rizst.
Miután minden megpuhult, tejszínes-tejfölös-rizslisztes habarást teszünk rá. És a végén még egy-két csipet tárkonnyal is tovább bolondíthatjuk a levesünket.
Hozzávalók:
3 tarjás csont
só, bors, szemes bors
2-3 kk. morzsolt tárkony
2-3 ek. olaj
15 dkg zöldbab
8-10 dkg répa
5-5 dkg zeller, karalábé
5 dkg rizs
néhány zellerlevél
1 ek. laktózmentes tejföl
fél-1 dl laktózmentes tejszín
1 púpozott evőkanál rizsliszt
Hozzávalók:
3 tarjás csont
só, bors, szemes bors
2-3 kk. morzsolt tárkony
2-3 ek. olaj
15 dkg zöldbab
8-10 dkg répa
5-5 dkg zeller, karalábé
5 dkg rizs
néhány zellerlevél
1 ek. laktózmentes tejföl
fél-1 dl laktózmentes tejszín
1 púpozott evőkanál rizsliszt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése