2012. január 26., csütörtök

Krumplifőzelék

A "Szeressem meg a főzeléket" kampány 2. résztvevője a krumplifőzelék. :) Hétvégén babgulyás fog készülni (sok hússal), ezért úgy gondoltam, hogy valami egyszerűbbet is együnk előtte. Mivel a főzeléklistámon még nem sok pipa van, ezért esett a választás a főzelékre. :) Könnyű és egyszerű étel. 

Elkészítése

A feldarabolt krumplit (én fél karikákra vágtam, mert kicsik voltak) feltesszük főni annyi vízzel, ami éppen ellepi. Ha szükséges, közben pótolhatjuk a vizet. Ízlés szerint sóval, borssal, delikáttal ízesítjük, csipetnyi majorannát és 1 babérlevelet is tehetünk bele, valamint 1 vöröshagymát, egészben vagy félbevágva. Miután megfőtt a krumpli, behabarjuk. Lisztet és egy kevés piros paprikát elkeverünk tejföllel, amit tejszínnel és a krumpli főzőlével hígíthatunk. Összeforraljuk, közben egy picike ecetet is tehetünk bele.

Hozzávalók:
kb. 60-80 dkg krumpli 
só, bors, delikát (ízlés szerint)
csipetnyi majoranna
1 babérlevél
1 kis fej vöröshagyma
2 ek. liszt
1 mk. piros paprika
kb. fél (kis) pohár tejföl
0,5 dl tejszín
1 mk. ecet

2 megjegyzés:

  1. És megszeretted a krumplifőzeléket? Guszta lett, mi nagyon szeretjük:)

    VálaszTörlés
  2. Remélem, nem hangzik nagyképűen, de ízlett, kétszer is szedtem. :)

    VálaszTörlés