2012. január 4., szerda

Tejszínes-mustáros csirke

A Tefal ismét kap egy piros pontot, vagy kettőt. :) Nem ég le és gyorsan elkészül benne az étel. :) Most a tejszínes-mustáros csirke, amit krumplipürével ettünk.

Elkészítése

A fűszerezett (só, bors, delikát, szárnyas fűszer), felkockázott csirkemellet kevés margarinon fehéredésig pirítom, majd felöntöm vízzel. Fedő alatt elkezdem párolni, közben pótolom a vizet. Amikor félig megpuhul, belekeverek 2-3 evőkanál mustárt és tovább párolom. Mikor már szinte teljesen kész, tejszínben elkevert liszttel besűrítem és 2-3 percig forralom még.

Hozzávalók:
40-50 dkg csirkemell
só, bors, delikát, szárnyas fűszer (ízlés szerint)
5 dkg margarin
2-3 ek. mustár
2 ek. liszt
2 dl tejszín


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése