2012. január 2., hétfő

Répa-petrezselyem krém

A zellerkrém mintájára készítettem egy másik krémet, amit köretként szolgáltunk fel a 2. névnapi vacsin. Erre is azt tudom mondani, hogy én magában is szívesen eszegetem. :)

Elkészítése

A megtisztított répát és petrezselymet felkarikázom, kevés margarinon, vízzel és citromlével felöntve megpárolom. Sóval, borssal, delikáttal ízesítem. Amikor puha, hozzáteszem az apróra vágott petrezselyemlevelet és további 10 percig lefedve párolom. A végén reszelek rá szerecsendiót, és még 1-2 percig párolom. Botmixerrel pürésítem. Sült húshoz köretként tálalom.

Hozzávalók:
2 répa
2 petrezselyem
1 csokor petrezselyemlevél
fél dl citromlé
frissen reszelt szerecsendió
margarin
só, bors, delikát




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése