Névadója Wellington Arthur herceg (1769-1852) angol hadvezér és államférfi.
A végeredmény egy finomság. :) Annak ellenére, hogy gomba is van benne.
Elkészítése
A szűzpecsenyét néhány órára, vagy akár 3-4 napra bepácoljuk.
Páclé: Olaj, mustár, só, bors, sertésfűszer keveréke.
Serpenyőben kb. 40 percig elő/megsütjük. (Így biztosan nem lesz nyers belül és a leveles tészta sem fog később megégni.)
Apróra vágjuk a hagymát és a petrezselyemzöldet, és a gombával együtt késes botmixerrel felaprítjuk. Felkockázott füstölt szalonnát zsírjára sütünk (a kisült zsír nagy részét kiöntjük a serpenyőből, mert sok lenne), majd beletesszük a gombás masszát és pirítjuk néhány percig. Sóval, borssal ízesítjük.
Kinyújtott leveles tésztára kenjünk a masszát úgy, hogy a szélein pár cm-t szabadon hagyunk.
Az előre bepácolt és elősütött szűzpecsenyét a tészta közepére helyezzük és beletekerjük. Végeit lehajtjuk. Felvert tojással lekenjük és 170 °C-os előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.
Hozzávalók:
50 dkg szűzpecsenye1,5 dl olaj
1 ek. mustár
2 tk. só
1 tk. bors
1 tk. sertésfűszer
20 dkg csiperkegomba (konzerv)
10 dkg füstölt szalonna
1 vöröshagyma
fél csokor petrezselyemzöld
só, bors (ízlés szerint a masszához)
500 g leveles tészta
1 tojás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése