Az Ízek és érzések 2011. november-decemberi száma adta az ötletet. Kisebb módosításokkal készítettem ezt az ételt.
Elkészítése
A felszeletelt zellert és a karfiolrózsákat sós, delikátos vízben félpuhára főzzük.
Kevés margarinon megfuttatjuk a félkarikára vágott póréhagymát, a felkarikázott fokhagymát és a felkockázott sonkát. A végén kevés sóval, borssal ízesítjük.
Margarinnal kikent tűzálló tál aljára tesszük a karfiolt és a zellert, majd rá/közé helyezzük a hagymás sonkát. Kevés feta sajtot morzsolunk rá, majd leöntjük pici sóval, borssal ízesített tejföllel elkevert tejszínnel. Tetejére sajtot reszelünk és megszórjuk egy kis zsemlemorzsával. 160 °C-os előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Hozzávalók:
1/4 zeller
8 nagyobb karfiolrózsa
só, bors, delikát
margarin
6-8 cm póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
5 szelet sonka
5 dkg feta sajt
10 dkg trappista sajt
2 dl tejszín
4 ek. tejföl
kb. 2 kk. zsemlemorzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése